نوع مقاله : مقاله پژوهشی
نویسندگان
1 دانشجوی دکتری برنامه ریزی درسی،دانشکده علوم تربیتی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد میمه،اصفهان،ایران
2 دکتری برنامه ریزی درسی، استادیار، دانشکده علوم تربیتی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد میمه،اصفهان،ایران
3 دکتری مدیریت برنامه ریزی ورزشی، استادیار، دانشکده علوم تربیتی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد میمه،اصفهان،ایران
چکیده
تازه های تحقیق
از آنجایی که خاطره نویسی شامل نوشتن اتفاقات مهم، خاطرات تلخ و شیرین، ایام خاطره انگیز یا خاطرات دورهمیها و نوشتن احساس خود از وقایع اتفاق افتاده در زندگی توسط دانش آموزان است لذا با تکرار در این موضوع به مرور زمان دانش آموز میتواند آنچه در ذهن خود از ایام قدیم و خاطرات قبل، به جا مانده را بر روی کاغذ بیاورد و با زبان خود بتواند به صورت نوشتاری تبدیل کند و این خود موجب تقویت مهارتهای نوشتاری دانش آموز میشود. همچنین از آنجایی که خلاصه نویسی برای دانشآموزان شامل خلاصه کردن مطالب درسی و نوشتن چکیدهای از مطالب؛ تفکیک مطالب درسی و خلاصه آن به صورت مطالب ضروری و غیرضروری؛ گاهی شامل نوشتن خلاصهای از برنامه تلویزیونی مورد علاقه دانش آموزان و یا خلاصه نویسی داستانها و متنهای تاریخی، علمی و فرهنگی میباشد، بنابراین این روش دانش آموز را تشویق به نوشتن مطالب به صورت خلاصه میکند.
از آنجایی که داستان نویسی دانش آموزان را به شخصیتپردازی داستان، تصور خود به جای شخصیت اصلی داستان، نوشتن داستانهای واقعی، نوشتن داستان از زبان همه چیز در اطراف خود و تلفیق رویدادها و احساسات خود در نوشتن داستان با توجه به شرایط اجتماعی و فرهنگی قادر میسازد، لذا موجب ارتقاء سطح مهارت نوشتاری در دانش آموزان میشود و دانش آموزان را تشویق به نوشتن به کمک قوه تخیل و برداشت از وقایع زندگی میکند.
از آنجایی که نامه نویسی، دانش آموزان را به نوشتن مطلب برای مخاطبی که حضور ندارد و بنا به ضرورتی باید برای او بفرستد قادر میسازد و موجب میشود تا دانش آموز بتواند نوع احساس خود نسبت به مخاطب را در نوشتن بیان کند و آگاهی خود را نسبت به مخاطب خود با استفاده از نکات یا اخبار مهم در نامه بیان کند. همچنین موجب میشود تا دانش آموز بتواند متناسب با سن مخاطب متن نامه را آماده کند و همچنین لغات و واژگان به کار گرفته در نامه را متناسب با اطلاعات علمی، فرهنگی و اجتماعی مخاطب، انتخاب نماید. بنابراین به کارگیری همه این موارد در نوشتن نامه به نوعی موجب افزایش مهارتهای نوشتاری دانش آموزان میشود.
بند نویسی، دانش آموز را با مفهوم بند (پاراگراف) آشنا میکند و موجب میشود که دانش آموز بتواند یک نوشته که معمولا از موضوع معینی گفتوگو میکند و با شروع سطر از بخشهای دیگر جدا میشود را بشناسد، همچنین موجب میشود تا دانش آموز بتواند متنهایی به شکل پاراگراف در مورد موضوعی خاص را بنویسد و بتواند بندها را با جملات مناسب در خصوص یک موضوع خاص به یکدیگر مرتبط کند لذا همه این موارد نوشتن به روش صحیح و پارگراف بندی و رعایت نکات نوشتاری را در دانش آموزان تقویت مینماید و موجب میشود مهارت نوشتاری دانش آموز در نوشتن افزایش یابد. آموزش علامت گذاری در جملات مختلف (جملات سؤالی با علامت سؤال، خبری با نقطه)، انتخاب فعل مناسب در جمله، آموزش علائم نگارشی در جمله، مانند ویرگول، نقطه ویرگول، گیومه، پرانتز و ...، آموزش فعل و فاعل و مفعول و مسند البته به زبان خودشان و آموزش املای درست لغات، رعایت فاصله بین کلمات و استفاده نکردن از علامتهای جمع عربی توسط معلمان در کلاس درس به دانش آموزان موجب میشود تا دانش آموزان روش صحیح نوشتن را یاد بگیرند و مهارتهای نوشتاری در آنها تقویت بشود.
کلیدواژهها
عنوان مقاله [English]
نویسندگان [English]
This research was conducted with the aim of investigating the factors of strengthening writing skills from the point of view of the teachers of the first grade elementary schools in Baharestan city. The research method is applied in terms of the purpose and in terms of its nature, it is descriptive-survey. The statistical population of the study includes 150 first grade elementary school teachers in Baharestan city in the academic year 2019-2020. The sample was selected using simple random sampling method; 108 people were selected based on Cochran's formula and they were tested using a researcher-made questionnaire. The construct validity of the questionnaire was examined using exploratory factor analysis. Also, the reliability of the questionnaire was estimated using Cronbach's alpha coefficient. To analyze the data in order to perform descriptive and inferential statistics, SPSS24 software was used. In addition, in order to investigate the factors of strengthening writing skills, the second order confirmatory factor analysis method was used via structural equation modeling in Amos24 software. The results show that, based on the teachers, all the components related to writing skills had significant effects on strengthening the students' writing skills (p<0.05) .
کلیدواژهها [English]